Manualele scolare definitie romantiek

Manualele scolare concretizeaza programele scolare in diferite unitati didactice sau experiente de invatare, operationalizabile in relatia didactica profesorelev. In cadrul manualului, continuturile invatarii sunt sistematizate pe capitole, subcapitole, lectii, teme. Manualele alternative propun structuri de operationalizare a continutului echivalente valoric, care stimuleaza realizarea obiectivelor generale si specifice stabilite unitar la nivelul unei progTame unice, deschisa pedagogic din perspectiva proiectarii si a dezvoltarii curriculare.

Defini ia coninutului nvmntului Ansamblul valorilor specifice i dominante ntro societate, selectate din ceea ce a creat mai Planurile, programele i manualele aferente trebuie pregtite de echipe puternice de specialiti, n edituri, ca metode, colile avnd apoi rolul dea alege. Pe fond, manualele alternative trebuie s aib o dimensiune comun, unitar, la nivelul obiectivelor generale i specifice i al coninuturilor de baz corespunztoare acestora; alternativele vizeaz anumite coninuturi particulare (nu coninuturi de baz, fundamentale, conformate paradigmatic), metode de nvare, tehnici de evaluare programa scolara definitie Etapele dezvoltarii ontogenetice si caracterizarea lor in plan psihosomatic ( varsta anteprescolara, prescolara si scolara) Competente si obligatii ale educatorului in raport cu planul de invatamant, programa scolara, manualele scolare competente si subcompetente disciplinile scolare Competente si obligatii ale educatorului in raport cu ul de intamant, programa scolara, manualele scolare Fiecare din aceste moduri de cuprindere si redare a continuturilo Citeste mai departe 2857 cuvinte performanta scolara definitie evaluarea performantelor scolare Unele dicionare (de exemplu Scriban) sunt preluate cu grafia veche.

Aceasta nu este o greeal de tipar. n general, prelum definiiile fr Mar 06, 2006 Nota: in categoria bunurilor degradate calitativ se incadreaza si ziarele, revistele, cartile, manualele scolare returnate de catre difuzori deoarece nu mai pot fi valorificate. perisabilitatile, in limitele legale; Curriculumul suport reprezinta o varianta curriculara care include cunostinte, informatii, date care nu au drept sursa documentele principale de concretizare a continuturilor instruirii (planurile de invatamant, programe si manuale scolare), ci o serie de suporturi instructionale de genul culegerilor, monografiilor, ghidurilor, resurse multimedia etc.


Phone: (654) 795-9512 x 6716

Email: [email protected]